maanantai 4. helmikuuta 2019

Kevättä odotellessa

Se oli jo kynttilänpäiväkin. Lumikinokset sen kun kasvavat. Tänään ei lunta satanut, mutta huomenna sitä taas saadaan. Onnea on se, ettei tarvitse vaeltaa lumisilla kaduilla, vaan retki postilaatikolle riittää. Ja siinä onkin tarpeeksi. Tai no, kompostorillakin on käytävä - sinne olisi tänään jo ollut asiaa, mutta laiska emäntä jätti sen huomiseksi. Huomenna on tiedossa lyhyt sähkökatkokin sekä aamulla että iltapäivällä. Ehkä silloin on sopiva hetki ulkoilla.



Tämä on se päivä, jolloin tuli tieto Matti Nykäsen ja Ismo Kallion kuolemasta. Kumpikin oli omalla tavallaan merkittäviä. Kalliosta muistan hänen roolinsa Kaupunginteatterin musicalissa "Seis maailma - tahdon ulos". Vuotta en muista, mutta koulun kanssa sitä käytiin katsomassa joskus 60-luvulla. Takana oli pitkä ura lahjakkaana näyttelijänä, muunakin kuin vara-Manuna.

Rauha heille ja hyvää matkaa. Kuten tänään on monessa mediassa toivotettu: Matti, lennä Matti, lennä taivaaseen. Moni on myös huomauttanut, että Nykäsen suuruuden aikana olisi urheilujohtajillakin pitänyt olla parempi tieto ja taito esimerkiksi hänen ADHD-sairaudestaan. Taito ja ymmärrys tukea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Ethän kuitenkaan ole anonyymi?